ВИПУСК 2017 Г. СЕ ДИПЛОМИРА С БЛЕСТЯЩИ РЕЗУЛТАТИ НА ДЗИ

Днес, 19.06.2017 г., на вълнуващо тържество се връчиха дипломите на Випуск 2017г. при СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Рудозем.  Първенецът на випуска Мая Цацарова изрази благодарността на всички зрелостници към учителите и училището като институция, която е дала солидна основа за бъдещи постижения. Тя получи паметен плакет , а всички 18 отличници получиха статуетки „Отличник на Випуск 2017“. 

Всички зрелостници имат основание за гордост от постигнатите резултати  на ДЗИ, което носи удовлетворение за учителите, ръководството на училището и родителите.

По БЕЛ учениците показаха много добра подготовка  и постигнаха среден успех: Много добър 4.72, който е по-висок от средния за страната – 4.13. Получени са 8 отлични оценки, 20 много добри, от които 5 – над 5.40, 10 са  добрите, а 6 средните оценки.Няма слаби резултати. Показаният успех е потвърждение на максимата ,че всеки труд се възнаграждава и че отговорното отношение към учебния процес дава резултат.Преподавател по БЕЛ е госпожа Веска Михайлова.

Учениците от СУ ,,Св. св. Кирил и Методий‘‘ гр. Рудозем  постигнаха чудесни резултати на втората задължителна матура  по Английски език. Средният  успех от всички явили се на английски език е Отличен (5,56) и това ги поставя на челни позиции в област Смолян без да са изучавали интензивно английски език. Учениците показаха, че притежават  стабилна подготовка в познанието на езика и се справиха с всички компоненти на зрелостния изпит.  Техен преподавател е госпожа Марияна Митрева, която е горда с постиженията на учениците си и с това, че трудът й се е увенчал с успех.       

Благодарение на дългогодишния си труд учениците и преподавателите  от СУ”Св.св.Кирил и Методий” са показали отлични резултати на ДЗИ по Биология и здравно образование. При направен анализ на резултатите на ДЗИ от предходните години зрелостниците винаги са постигали много добри резултати по предмета Биология и здравно образование, като на ДЗИ май 2017г. средният успех е Отличен (5,63). Преподавател по биология и здравно образование е Десислава Хаджиева.

По Математика средният резултат е Много добър (5,33). Преподавател е госпожа Весела Коджабашева, която продължава традицията подета от пенсиониралите се вече учители да извеждат отлично подготвени ученици.

На ДЗИ по  Философия  тази година резултатът е добър(4,41).Преподавател  е госпожа Захра Керозова.

На ДЗИ  по география резултатът е Добър(4.05). Преподавател по география и икономика е Йорданка Лишковска.

Добрият преподавателски състав, както и съвместната работа с ръководството са предпоставка за постигането на тези резултати. Традиция е да се дава отчет за стабилни резултати във всеки годишен анализ на учебната работа в СУ”Св.св.Кирил и Методий”. Планирането и анализа на  работата в предходните години доведе до отличните резултати през тази година.

Ние се гордеем с успехите на нашите ученици и вярваме в тяхната бъдеща реализация в живота. 

Ръководството на СУ ,,Св. св. Кирил и Методий‘‘ гр. Рудозем поздравява  своите ученици и техните преподаватели: госпожа Веска Михайлова,госпожа Марияна Митрева,госпожа Десислава Хаджиева,госпожа Весела Коджебашева , госпожа  Захра Керозова и госпожа Йорданка Лишковска с отличните резултати! Пожелава им много здраве и все така отлични постижения в професионалната им реализация.Да продължават да представят достойно с труда си СУ ,,Св. св. Кирил и Методий‘‘ гр. Рудозем.