„Час по България“

За пети път Смолян бе домакин на Националния празник на поезията. Организатори на проявата са община Смолян, Съюзът на българските писатели и Клубът на дейците на културата. B тазгодишното издание на Националния празник на поезията участваха 20 изявeни бългapcĸи твopци oт paзлични пoĸoлeния и cтилoвe, като сред тях са Боян Ангелов, председател на СБП, Надежда Захариева, Мая Панайотова, Елена Алекова, Надя Попова, Георги Константинов, Иван Есенски, Димитър Христов, Иван Странджев, както и смолянските автори Светозар Любомиров, Тодор Згуров, Георги Гривнев, Ефим Ушев, Величка Петкова.

Началото на празника бе дадено на 02.10.2018 г. със запалването на "Огънят на поезията" пред паметника на Орфей и Родопа в центъра на Смолян. Празничният ден продължи с музикално-поетичен спектакъл "Огънят" в Клуба на дейците на културата, където Георги  Константинов възхити публиката със свои актуални хумористични стихотворения.

На 03.10.2018 г. Националният празник на поезията продължи с инициативата "Час по България" в училища на общината и други градове от областта.

С много голям интерес премина „Часът по България“ за учениците от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ – град Рудозем.