„Да запазим децата на пътя“ 2024 г.

Талант и  успех  ръка за ръка!

На 15.05.2024 г. се проведе финалният етап от Националната ученическа викторина по безопасност на движението по пътищата „Да запазим децата на пътя“ в гр. Сунгурларе, област Бургас. Целите на викторината са изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.  Организатори на мероприятието са Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Национален дворец на децата, Главна дирекция „Национална полиция“ – отдел „Пътна полиция“, Съюз на Българските Автомобилисти, с подкрепата на Български Червен Кръст.

С голяма гордост съобщаваме, че СУ „Св. Св. Кирил и Методий“  гр. Рудозем взе участие в конкурса в категория рисунка или плакат на тема „Да запазим децата на пътя – 2024 г.“ и се нареди сред отличниците. Престижното второ място  в  Националния конкурс  за рисунка спечели Радослав Радославов Русков , ученик от Vа клас. Той се представи великолепно във възрастова група 11-15 години като се състезава с над 800 други участници.

Благодарим  на Радослав Русков за положения труд и усилия, както  и на неговия преподавател Емине Добревска за подкрепата и мотивацията!

Продължаваме да работим в посока на повишаване на безопасността на децата на пътя, защото те са нашето бъдеще и най-ценният ни ресурс!

Поздравления!