До учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ -  гр.Рудозем

ЗДРАВЕЙТЕ УЧЕНИЦИ!

Поради независещи от нас обстоятелства, а именно този нов вирус COVID 19 /Корона вирус/, чието разпространение се опитваме да спрем се налага да останем за дълго време по домовете си. Да това не е най-хубавото нещо, особено сега, когато е пролет и на всеки му се иска да е навън сред природа, но нали сме разумни хора и постъпваме отговорно. Това е факт! Ежедневно се убеждавам, че Вие нашите деца се грижите, както за своето здраве, така и за това на околните, като си стоите вкъщи. БРАВО на Вас! Гордея се, че работя с такива ученици!

Това не бива да Ви кара да спрете да се развивате и да оставите ученето настрани, да го занемарите. Нали знаете, че всеки успял човек /футболист, артист и/или професор и т.н./ се грижи за поддържането на своята форма, като ежедневно изпълнява конкретни задачи – прави упражнения, припомня си текста на ролята си и прави проучвания на текстове и факти … Възползвайте се от момента, за да се отдадете на своите любими занимания с мобилните телефоните и/или на компютрите. Онлайн/дистанционното обучение вече стартира успешно. Така имате достъп до материалите предоставени Ви от Вашите преподаватели, но и свободен достъп до много голям електронен ресурс, който Ви дава възможност да се запознаете с учебното съдържание по по-различен от традиционния начин. Да видите много опити, да разгледате музеи, да посетите далечни места, да присъствате на културни събития, които при други обстоятелства може би нямаше да може да видите. Отделете от времето си и продължите да учите уроците си и да си пишете домашните! При необходимост може да разчитате на помощ от наша страна, потърсете ни! Нека опровергаем онези, които казват, че днешните деца са невъзпитани, безотговорни, незнаещи и неможещи!

Вярвам във Вас и знам, че след карантината ще излезете от домовете си и ще покажете, че сте израснали като човеци, че сте станали по-знаещи, по-можещи и по-добри хора! 

Бъдете здрави!

Йорданка Кайкова, педагогически съветник.