НП „Иновации в действие" 2024 година

В периода 13-15 май 2024 година по НП „Иновации в действие", Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем (иновативно училище), бе домакин на Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“, гр. Варна (иновативно училище), Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“, гр. Белослав, обл. Варна и Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, с. Црънча, общ. Доспат (неиновативни училища). Старши експерт ОНГОР г-жа Мая Стоилкова при РУО – Смолян, извърши мониторинг.

Гостите се запознаха с образователния процес и материалната база на училището. Присъстваха на тържествения концерт посветен на патронния празник и изпращане на абитуриентите от випуск 2024. С изпълнение на добруджанска народна песен, гостуващите училища отправиха поздрав към всички учители, ученици, родители и гости на тържеството.

Програмата на домакинството включваше наблюдения и дискутиране на открити уроци с приложение на иновациите, които се прилагат в Средно „Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем: „Саундпейтинг фантазия“ и „Плавен преход на преминаване от четвърти в пети клас“. Запознаха се с културни и исторически обекти в нашата област.

Гостуващите училища бяха включени в инициативи по краезнание, прилагайки на практика дейности от бита на родопчаните – точене на кори, приготвяне на пататник и доене на крава. Така изградихме мост между традицията и съвременността, отношение и уважение към миналото на България и родния край.

За поредна година бяха обменени опит и добри практики между колеги, създадоха се приятелства и се постигна договореност за сътрудничество и взаимна подкрепа.