ИНФОРМАЦИЯ

ОТНОСНО: НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „КВАЛИФИКАЦИЯ“ 2018, МОДУЛ „МОБИЛНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА УЧИЛИЩА С КАБИНЕТИ ЗА МЕДИАЦИЯ И РАЗВИТА IT СТРУКТУРА“

 

В началото на настоящата учебна 2018/2019 година СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем е включено в НП „Квалификация“ 2018 г., модул „Мобилност за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура“.  По този повод на 15.11.2018 г. екипът работещ по този проект в състав: Сийка Кирякова – директор на училището, Радостина Бозова – психолог, Захаринка Керозова – преподавател по философия и педагогическите съветници - Диян Бендеров и Йорданка Кайкова,  посети ОУ „Панайот Хитов„ – гр. Сливен. По време на посещението е взето участие в обучителен курс на тема: Училищна медиация, проведен от проф. д-р Марина Николова. Разгледан бе и кабинета, който използват в това училище за провеждане на медиация, а психологът сподели своя личен опит.

След посещението в гр.Сливен, екипът специалисти от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Рудозем е провел три успешни сесии за медиация с ученици от училището в обособената за целта стая.