Общински кръг на Националното състезание по БДП 2024 година

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Рудозем бе домакин на общинския кръг на Националното състезание по БДП на 15.03.2024 година. Целта на Националното състезание по БДП е възпитание и обучение на учениците за спазване на правила и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

В състезанието участваха училищните отбори на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Рудозем  и  Основно училище „Христо Ботев“, с. Елховец  от Първа състезателна група ( ученици от V- VII клас ). Общинският кръг на Националното състезание по БДП се проведе съгласно приетия регламент в две части: писмен тест и практически тест, съставени от общинската комисия по БДП.

 Оспорваната надпревара на добре подготвените състезатели бе оценявано от комисия в състав: Главен ръководител,  Технически секретар и Главен съдия. Отборът на  Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Рудозем се класира на първо  място. Той ще вземе участие в Националното състезание по БДП - Областен кръг в гр. Смолян.

На второ място е  Основно училище „Христо Ботев“, с. Елховец. Отборът на Втора състезателна група ( ученици от  VIII-X клас ) от  Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, гр. Рудозем се класира на първо  място служебно и ще вземе участие в Националното състезание по БДП -Областен кръг в гр. Смолян.

Пожелаваме им успех и да се представят достойно в следващия етап на състезанието!