Spelling Bee 2019

СУ „Св. св.Кирил и Методий“ – град Рудоземвече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Деветото  национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Иван Кондилов се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.19г. в СУ „Св. св.Кирил и Методий“ – град СУ”Св. св.Кирил и Методий” гр.Рудозем. Иван Кондилов спелува правилно думата interrupt  и победи Марти Младенов, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в гр.Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

 Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook,https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.